Tähän alkuun on kuitenkin pakko mainita, etten edes jaksa kirjoittaa suurruhtinas Matti I Vanhasen vaalirahoitus sekoiluista. Itseäni tosin yksi asia miehessä mietityttää; Mitkähän mahtavat olla hänen MMSE pisteensä vuonna 2019 kun hän ajatteli jäädä eläkkeelle 65-vuotiaana pääministerin paikaltaan?
Sitten itse asiaan, eli kaupungin "talousarvion 2010 ja taloussuunnitelman 2010–2012 sekä
investointiohjelman 2010–2014 laadintaohjeeseen. Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 22.6 ko. asiaa ja niinhän siinä sitten kävi, että lainaa ei oteta yli maan keskiarvon ja veroprosenttikin päätettiin pitää nykyisellä tasolla. No menot kuitenkin kasvavat jo pelkästään palkankorotusten vuoksi ja millä tämä aiotaan rahoittaa??
Tässä porvarillinen vastaus: Ne maksakoot ketkä palveluita käyttävät, eli pääsääntöisesti PALVELUMAKSUJEN KOROTUKSILLA! Mutta kyllähän sitä rikkailtakin joudutaan vähän ottamaan, joten korotetaan muodon vuoksi kiinteistöveroa! Tämän jälkeen tuleekin tarkasteluun koko henkilöstö ja aletaan "tehostamaan" kaupungin organisaatiota. Olkoonkin, että yhdistymissopimuksessa on kaikille työntekijöille annettu viiden vuoden irtisanomissuoja.
Omat vastaukseni olisivat olleet juuri toisenlaiset. Eli maksuja ei korotettaisi ja lainaa voitaisiin ottaa yli maan keskiarvon, lisäksi olisin valmis myös korottamaan veroprosenttia. Vielä maininta, että valtionosuuksia tulisi korottaa (se on kuitenkin toinen juttu josta kirjoitan myöhemmin, kun katson ajan sopivaksi).
Lopuksi luvuista sen verran mitä osaan tulkita tuota raamia, että kaupunki ei ole varannut yhtään enempää rahaa ostopalveluihin ensivuodelle. Se miksi nyt puhun ostopalveluiden puolesta, johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että esim. sairaanhoitopiirin palvelut ovat ostopalveluita. Kunnat ovat ohjeistaneet sairaanhoitopiiriä tekemään 0-budjetin, mutta tuskin se käytännössä onnistuu.
torstai 25. kesäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Kiinteistöveron korottaminen ei ole mikään vapaaehtoinen "otetaan rikkailta", vaan pakon sanelema juttu, kun maan hallitus päätti nostaa kiinteistöveron alarajaa. Salossakin siis nousee vain siihen. Lisäksi sitten tämä rakentamaton rakennuspaikka on tulossa uutena veron piiriin.
Näin se menee Salossa, että veroprosenttia ei edes haluta nostaa keskusteluun...
Niinhän tuo hallitus teki...
Kyllähän tuo kiinteistövero on ensisijainen kiristämisen kohde, sillä sen vaikutukset koskevat pääsääntöisesti parempiosaisia. Veroprosentin korottaminen koskettaisi suhteellisesti "rajummin" pienituloisia.
Lähetä kommentti