maanantai 18. lokakuuta 2010

Nyt on politiikan "välivuosi" melkein ohi

Vuoden alussa ei tarkoituksenani ollut pitää näin pitkää taukoa bloggailussa, mutta näin siinä nyt vain kävi.
Politiikan "välivuosi" oli ehkä paikallaan, sillä meille syntyi uudenvuoden aattona poika. Hänen kanssaan on aika mennyt melkein siivillä, joten politiikka jäi vääjäämättä hieman taka-alalle. Tarkastuslautakunnan ja muutaman muun luottamustehtävän olen kuitenkin hoitanut mahdollisuuksieni mukaan.

En voi olla ottamatta kantaa Jouni Eskolan kirjoitukseen, joka julkaistiin tänään SSS:n mielipidepalstalla. Hänen mielestään kaupungin virkamiehet ovat maaseutuvastaisia, kun heidän visioissaan maaseuduille kaavoitetaan tulevaisuudessa vähintään hehtaarin tontteja.
En ymmärrä lainkaan mitä maaseutuvastaista siinä on, että maaseudulla tontit ovat isompia kuin kaupungissa. Mikäli muuttaisin hieman kauemmaksi Salon "ydinkeskustasta", niin ilman muuta odotan myös tontin olevan isompi kuin tiiviisti asutussa taajamassa. Yhdyskuntarakenteen kannalta kuitenkin on järkevää sijoittaa asukkaat tiiviisti kiinni toisiinsa. Mutta jos joku haluaa muuttaa ns. "maaseudulle" niin uskoisin heidän nimenomaan hakevan sieltä jotain sellaista rauhaa ja luonnonläheistä, jota ei voida kaupungin ahtaudessa toteuttaa.
Perheessämme ei vielä ole "kakkosautoa" (joka kuulemma pitäisi kaikilla Tupurilaisilla olla), mutta perheenlisäyksestä johtuen on todennäköistä, että tuollaisen loputtoman rahareiän joudumme hommaamaan.
Tässä kohden kuitenkin mieleeni tulee, että jos kerran meillä on 2 autoa, niin miksi emme voisi asua omakotitalossa isolla tontilla jossakin hieman kauempana keskustasta. Tämä olisi luonnollisin vaihtoehto meille, jotka nyt asumme paritalossa tiheään asutussa taajamassa. Em. perustein en voi kuin ihmetellä Eskolan näkemystä maaseutuvastaisuudesta.
Sitten toinen asia johon Eskola otti kantaa, oli kaupungin henkilöstön palkan alennukset ja kaupungin palveluiden supistamiset. Tulkitsin kirjoituksesi niin, että olet valmis tukemaan kaupunginvaltuustossa meidän Demareiden esitystä, jossa palveluita ei supisteta ja henkilöstön palkoista ei leikata. Toivon, että Teitä "toisin ajattelijoita" löytyisi enemmänkin Keskustan riveistä.

Ei kommentteja: